Cars For Everyone, Anytime & Anywhere – KLezCar
Cars For Everyone, Anytime & Anywhere – KLezCar

5 Sebab Penting Pemilihan Kereta Sewa 

 

Sewa kereta mempunyai risiko yang tidak anda sedari seperti mengalami masalah kerosakan yang perlu anda tanggung, masalah jenayah yang tidak anda ketahui dan juga penipuan yang tidak kita sangkakan.  Anda perlu berhati-hati dalam mengambil kereta sewa supaya tidak berlaku perkara yang tidak diingini.  Kata orang, malang tidak berbau, namun bagaimana untuk kita menghidu malang yang akan menimpa kita sekiranya kita menyewa kereta yang salah? 

 

Mengambil perkhidmatan kereta sewa adalah salah satu cara kita menyelesaikan masalah tiada kenderaan, inginkan kereta yang mudah untuk bergerak dan sebagainya, tapi kereta sewa berisiko bagi anda untuk mengeluarkan kos kewangan yang tinggi jika anda salah membuat pilihan.  Sebelum memilih kereta, anda harus membuat pilihan yang tepat mengenai syarikat kereta sewa pilihan anda.   

 

Pilihan syarikat kereta sewa haruslah dibuat berdasarkan kesahihan syarikat dan kepastian bahawa tidak ada unsur penipuan dalam perkhidmatan yang mereka tawarkan. Anda juga boleh memilih syarikat kereta sewa yang mempunyai laman website sendiri serta testimoni atau bukti perkhidmatan mereka yang telah diguna pakai oleh orang ramai. Pendek kata, anda harus berhati-hati dengan pemilihan syarikat kereta sewa serta ketika menyewa kereta. 

 

Tahukah anda terdapat beberapa sebab penting pemilihan kereta sewa harus dilakukan? 

 

kenapa kena menyewa dengan klezcar

 

 

#1  Kereta Sewa Berkualiti Tanpa Masalah  

 

Penting pemilihan kereta sewa sebelum anda mengambil mana-mana khidmat kereta sewa supaya tidak berlaku masalah kereta seperti masalah teknikal, kereta rosak dan sebagainya.  Kereta sewa perlu diselenggara dengan mudah dan berkesan bagi memastikan perjalanan anda berjalan lancar tanpa perlu dibaiki di tengah jalan dan lain-lain lagi.  Keadaan kereta sewa yang berkualiti amat penting untuk mengelakkan kejadian yang tidak diingini dan perlu anda ketahui, kualiti kereta sewa berbeza mengikut jenis kereta dan juga sesebuah syarikat kereta sewa tersebut. 

 

 

#2  Kereta Sewa Murah Dan Berbaloi 

 

Mencari kereta sewa pada kadar harga yang berbaloi dan murah adalah penting dalam pemilihan kereta sewa. Kenapa perlu bayar lebih jika anda boleh mendapatkan kereta sewa pada kadar harga yang lebih jimat? Anda juga berupaya mendapatkan potongan harga yang berbaloi dan lebih tinggi berbanding terus membayar harga kereta sewa yang lebih mahal.  Salah satu sebab penting pemilihan kereta sewa adalah dari segi mendapatkan harga kereta sewa yang lebih murah dan berbaloi untuk anda gunakan kereta sewa dalam tempoh yang anda perlukan. 

 

#3  Kereta Sewa Ke Mana Sahaja Destinasi Anda 

 

Pernah tak anda dapatkan kereta sewa tetapi berasa sangat terhad kerana tidak boleh memandunya ke destinasi yang anda mahukan?  Ada kereta sewa yang telah menetapkan limit pemanduan di mana ia boleh dibawa ke tempat-tempat yang berdekatan dengan daerah kedai sewa kereta sahaja sedangkan anda mungkin memerlukan kereta sewa untuk ke lokasi yang tertentu. Penting pemilihan kereta sewa supaya anda boleh bergerak bebas ke destinasi yang anda mahukan tanpa apa-apa sekatan. 

 

#4  Pelbagai Jenis Kereta Sewa Pilihan 

 

Tidak banyak perkhidmatan kereta sewa yang menyediakan pelbagai jenis kereta sewa, namun anda memerlukan beberapa jenis kereta sewa pilihan untuk dipilih berdasarkan situasi perjalanan anda seperti untuk bercuti, pulang ke kampung, menghadiri urusan kerja dan lain-lain lagi.  Jenis kereta sewa dipilih berdasarkan jenama, saiz kereta, keselesaan kereta dan pelbagai lagi faktor yang terlibat. Adakalanya anda boleh memilih jenis kereta berdasarkan berapa orang penumpang yang terlibat atau berdasarkan berapa banyak barang muatan yang perlu anda simpan di dalam kereta dan sebagainya. 

 

 

#5  Mengelak Kejadian Yang Tidak Diingini 

 

Pelbagai masalah mungkin akan berlaku jika anda tidak peka akan keselamatan serta keadaan kereta sewa yang anda pilih. Kejadian yang tidak diingini seperti kereta rosak, kereta berhenti di tepi jalan dan lain-lain lagi mungkin akan mengganggu perjalanan dan urusan seharian anda sepanjang menggunakan kereta sewa.  Paling teruk lagi, terdapat beberapa kes jenayah yang melibatkan kereta sewa seperti penyeludupan dadah dan sebagainya. Sudah pasti anda akan berasa terganggu dengan kejadian yang tidak diingini seperti ini.   

 

Kejadian yang tidak sepatutnya berlaku ini perlu dielak dengan cara menyemak terlebih dahulu kereta sewa serta syarikat kereta sewa yang anda ingin dapatkan.  Mencari kereta sewa di seluruh Malaysia atau kawasan bandar dengan kadar harga berpatutan dan kereta sewa yang berkualiti amatlah sukar untuk didapatkan. Namun, anda boleh dapatkan kereta sewa yang lengkap dari semua aspek iaitu harga yang berpatutan, keadaan kereta yang berkualiti, cantik dan bersih serta diselenggara untuk kegunaan anda dari salah sebuah syarikat kereta sewa iaitu Kereta Sewa Klezcar. 

 

 

Kereta Sewa Klezcar | Kereta Sewa Terbaik di Malaysia 

 

Kereta sewa Klezcar adalah kereta sewa terbaik di Malaysia yang terkenal secara menyeluruh mengenai perkhidmatan kereta sewa yang ditawarkan.  Untuk pengetahuan anda, Kereta Sewa Klezcar telah beroperasi lebih dari 10 tahun dan telah berkhidmat lebih dari 70 cawangan di seluruh Malaysia.  Siapa yang tidak kenal akan kereta sewa Klezcar yang menawarkan perkhidmatan kereta sewa terbesar di Malaysia. Ke mana sahaja anda pergi, pasti ada kereta sewa Klezcar yang boleh anda dapatkan. 

 

Kereta Sewa Klezcar Pandu Sendiri Dan Pemandu Disediakan 

 

Seperti kereta sewa yang lain, anda boleh menyewa kereta sewa untuk pandu sendiri ke destinasi anda.  Selain itu, anda juga boleh mendapatkan khidmat pemandu untuk memandu bagi pihak anda bagi meneruskan perjalanan anda ke lokasi yang anda inginkan.  Kedua-dua perkhidmatan ini mempunyai kelebihan dan kelemahan masing-masing.   

 

Kereta Sewa Pandu Sendiri 

 

Anda boleh mendapatkan khidmat kereta sewa sahaja dan pandu sendiri sekiranya anda lebih suka memandu, tahu jalan yang ingin anda tujui, sukakan suasana privasi dan lebih gembira meluangkan masa bersama kawan-kawan anda tanpa ada orang luar di dalam kereta.   

 

Kereta Sewa Pemandu Disediakan 

 

Bagi anda yang ingin ke destinasi pilihan anda dan memerlukan pemandu yang berpengalaman, anda boleh mendapatkan perkhidmatan kereta sewa beserta pemandu untuk memastikan perjalanan anda berjalan dengan lancar. Sepanjang perjalanan anda ke destinasi, pemandu akan memastikan kereta sewa dan perjalanan anda sentiasa berada dalam keadaan yang selamat. 

 

 

4 Ciri Kereta Sewa Klezcar Wajib Anda Tahu 

 

Tiada Had Kilometer 

 

Sebagai pengguna kereta sewa Klezcar, anda berhak menentukan destinasi yang ingin anda tujui tanpa mengira had kilometer jarak perjalanan ke tempat tersebut.  Sama ada jauh atau tidak, anda boleh menaiki kereta sewa Klezcar ke destinasi anda. 

 

 

Repair Dan Pertukaran Sparepart Kereta  

 

Kereta sewa Klezcar menyediakan perkhidmatan repair dan penukaran sparepart kereta jika diperlukan.  Sekiranya kereta sewa yang anda naiki mengalami masalah teknikal atau kerosakan, anda tidak perlu membawa ke kedai repair kereta yang lain kerana kereta sewa Klezcar mempunyai khidmat baiki kereta sewa mereka yang tersendiri. 

 

Perkhidmatan 24 Jam Baiki Kereta 

 

Kereta sewa Klezcar boleh dibaiki selama 24 jam sama ada siang atau malam kerana mereka menyediakan khidmat baiki kereta 24 jam sekiranya berlaku masalah kereta rosak atau kereta perlu diselenggara.  Anda tidak perlu risau sekiranya kereta sewa Klezcar mengalami masalah pada tengah malam atau bila-bila masa sahaja.  

 

Diskaun Dan Potongan Harga Untuk Sewa Berpanjangan 

 

Anda berhak menerima potongan harga atau diskaun yang lebih tinggi sekiranya menyewa kereta sewa Klezcar dalam tempoh yang lebih lama.  Anda boleh menyewa kereta sewa Klezcar secara harian, mingguan dan juga bulanan bagi memudahkan perjalanan anda sepanjang anda memerlukan kereta. 

 

Senarai Kereta Sewa Klezcar Yang Ditawarkan 

 

Bermula dari kereta sewa jenis kompak, kereta sewa Klezcar turut menawarkan kereta sewa jenis sedan, MPV dan juga kereta sewa jenis 4×4. Kesemua jenis kereta sewa yang di keluarkan mempunyai kelebihan yang tersendiri dalam membantu melancarkan perjalanan anda serta memberi keselesaan yang optimum kepada anda sekeluarga.  Jom kita lihat jenis-jenis kereta sewa Klezcar yang menjadi pilihan ramai pengguna kereta sewa di Malaysia. 

 

 • Perodua Viva 
 • Perodua Axia Advance 
 • Perodua Myvi 
 • Proton Iriz 
 • Proton Saga 

 

 • Toyota Vios 
 • Honda City  
 • Honda Accord 
 • Perodua Alza 
 • Proton Exora 
 • Toyota Alphard 

 • Toyota Vellfire 
 • Hyundai Starex  
 • Toyota Hiance  
 • Ford Ranger Auto 

 

 • Toyota Hilux 
 • Mitsubishi Triton 

 

Sebab Anda Perlu Pilih Kereta Sewa Klezcar 

 

Kereta sewa Klezcar Berkualiti Tinggi 

 

Percaya atau tidak, tidak pernah ada kes kereta sewa Klezcar rosak teruk sehingga menjejaskan perjalanan anda.  Kereta sewa Klezcar amat berkualiti tinggi dan boleh digunakan untuk perjalanan yang jauh mahupun dekat.  Masalah enjin kereta rosak, kereta tidak bergerak laju dan sebagainya amat jarang sekali untuk berlaku.  Salah satu sebab anda perlu memilih kereta sewa Klezcar adalah kerana kualiti tinggi kereta yang ditawarkan untuk semua segi dan aspek pemanduan kereta sewa tersebut.   

 

Kereta Sewa Klezcar Bersih, Kemas Dan Selesa 

 

Siap dengan pakej kereta bersih, wangi dan kemas, anda tidak perlu mengemas lagi kereta sewa Klezcar yang anda tempah walaupun anda menempah dalam tempoh yang cukup lama. Kereta sewa klezcar ini pastinya sangat selesa dan bersih digunakan sepanjang tempoh sewaan anda. Sama ada kanak-kanak atau bayi, masing-masing akan selesa berada dalam kereta sewa Klezcar yang dikendalikan dengan cermat dan selamat ini. 

 

Kereta Sewa Klezcar Disenggara Dan Dikendalikan Sepenuhnya 

 

Kereta sewa Klezcar adalah kereta sewa yang lengkap dikendalikan dan disenggarakan dengan baik sepenuhnya.  Tiada masalah kereta lagi yang perlu diuruskan oleh anda sekiranya berlaku masalah kerosakan dan sebagainya, kereta sewa Klezcar akan diuruskan oleh bahagian repair kereta dan khidmat baiki kereta sewa Klezcar 24 jam yang mereka kendalikan. 

 

Kereta Sewa Klezcar Jimat Minyak Dan Kurangkan Kos 

 

Kereta sewa Klezcar sememangnya memberi penjimatan tunai kepada pemandu dan juga para penyewa yang menggunakan kereta sewa Klezcar.  Kereta sewa Klezcar jimat minyak sekali gus mempunyai kadar sewa kereta yang amat rendah dan murah. Ia dapat mengurangkan kos dan menjimatkan minyak bagi anda yang menyewa kereta sewa Klezcar untuk perjalanan jauh anda. 

 

Kereta Sewa Klezcar Berpengalaman Dan Tidak Pernah Mengecewakan 

 

Kereta sewa Klezcar adalah kereta sewa yang berpengalaman dalam menguruskan kereta sewa dan menyelesaikan pelbagai jenis masalah yang melibatkan produktiviti kereta sewa mereka.  Ini juga merupakan sebab penting pemilihan kereta sewa Klezcar dilakukan berbanding dengan kereta-kereta sewa yang lain di Malaysia. 

 

Tempah Kereta Sewa Klezcar Sekarang

 

Emel:
enquiry@klezcar.com
enquiry@klezcar.com
enquiry@klezcar.com

Whatsapp Link:
https://profileupdateklezcar.wasap.my
https://profileupdateklezcar.wasap.my
https://profileupdateklezcar.wasap.my

Kemas kini profile disini
https://klezcar.com/customer/?goto=login
https://klezcar.com/customer/?goto=login
https://klezcar.com/customer/?goto=login

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *