250717908
Cars For Everyone, Anytime & Anywhere – KLezCar
Cars For Everyone, Anytime & Anywhere – KLezCar

Kereta Sewa Murah Jimat Minyak

kereta jimat minyak 234

Setiap kereta mempunyai kelebihan masing-masing yang menjadi faktor tarikan setiap kali anda ingin menyewa atau membeli kereta. Aspek penjimatan minyak adalah faktor penting bagi menurunkan kos perjalanan anda sepanjang memandu sesebuah kereta sewa.  Lebih menguntungkan, jika mengetahui tip untuk lebih jimatkan perbelanjaan petrol kereta yang pastinya membuatkan anda mengeluarkan kos yang lebih rendah setiap kali menyewa kereta seperti pemilihan jenis kereta sewa yang tepat.

Kereta sewa murah mempunyai beberapa ciri yang perlu anda fahamkan namun kereta sewa murah pastinya selesa dan sesuai untuk anda yang memandu dalam kumpulan yang kecil dan ingin kereta sewa murah mengikut bajet anda.  Dalam situasi kecemasan, pasti anda tidak sempat membuat keputusan yang tepat untuk menyewa kereta sewa murah jimat minyak dan tentunya anda juga bingung memikirkan kereta mana yang lebih jimat minyak.  Jangan bimbang, terdapat beberapa jenis kereta sewa murah jimat minyak yang kami sajikan untuk tatapan anda bagi memilih kereta sewa terbaik yang menjimatkan anda.

 

Jenis Kereta Sewa Murah Jimat Minyak

 

Penggunaan bahan api petrol dalam menjimatkan minyak amat sukar direalisasikan jika anda tidak disiplin dalam memastikan pemanduan serta mengelak kesilapan penyelenggaraan kereta yang menyebabkan kos tinggi.  Walaupun begitu, anda boleh mendapatkan kereta sewa murah jimat minyak yang terbaik dalam pasaran bagi menikmati penjimatan sepanjang perjalanan ke destinasi anda. Klezcar merupakan syarikat kereta sewa yang menyediakan kereta sewa murah jimat minyak. Mari kita lihat jenis-jenis kereta sewa murah jimat minyak.

 

  1. Proton Iriz

 

Proton Iriz mempunyai kelajuan 14.5km/liter dan dikatakan kereta jimat minyak yang terdiri dari 8 variasi serta 4 tahap trim sistem.  Dengan 2 enjin buatan khas dan pilihan transmisi, Proton Iriz memastikan tahap tarikan minyak bergerak secara semulajadi dengan tork sederhana 94hp dan 120Nm yang dihasilkan oleh enjin 4 silinder 1.3 liter.

Bagi enjin 1.6 liter, ia menghasilkan 107hp pada 5750rpm dan 150Nm pada 4000rpm. Sesuai dipandu oleh individu atau berkumpulan kecil, Proton Iriz merupakan kereta sewa murah jimat minyak yang perlu anda cuba. Ia boleh dinaiki oleh 4 atau 5 orang.

 myvi-baaru

  1. Myvi 1.3

Myvi 1.3 mempunyai penjimatan minyak yang tinggi iaitu sebanyak 6.0 liter per 100 km.  Enjin Myvi 1.3 yang diselenggarakan dengan pemasangan injap yang berubah-ubah serta berteknologi DOHC 16 injap, ia mempunyai kapasiti 1298 cc, menghasilkan 90 hp pada 6 rpm. Selain itu, ia menghasilkan tork 117Nm pada 4400 rpm.  Model kereta sewa murah jimat minyak yang selalu digunakan merupakan model kereta versatil ini! Selalunya Myvi dimuatkan dengan 4 atau 5 orang penumpang yang berbadan sederhana bagi keselesaan yang optimum.

 Kreta Jimat Minyak 2

  1. Honda City 2016

Kelajuan maksimum bagi Honda City 2016 yang menjadi kegilaan para remaja atau generasi Y ini adalah 190 km/j. Dalam masa 10.5 saat pula, Honda City 2016 ini  mencapai kelajuan 0-100 km/j.  Enjin 16 SOHC injap ini dilengkapi dengan injap pergerakan semulajadi yang berubah-ubah. Ia berkapasiti 1497 cc dengan kuasa kudanya 118 hp pada 6600 rpm, tork 145 Nm pada 4600 rpm pula adalah bacaan seterusnya.

Honda City 2016 boleh dipandu oleh anda yang inginkan kereta sewa murah jimat minyak untuk kegunaan ketika bersama orang yang tersayang, keluarga dan rakan-rakan. Maksimum tempat duduk bagi mereka yang menumpang adalah boleh dimuatkan sebanyak 5 atau 6 orang penumpang sahaja.

 kereta-axia-2-edit

  1. Perodua Axia

Perodua Axia sesuai dan boleh dijadikan sebagai kereta sewa murah jimat minyak terbaik kerana ia merupakan kereta sewa tempatan jimat minyak atau energy efficient vehicle (EEV) pertama di Malaysia.  Perodua Axia dilengkapi dengan sistem enjin terbaik, enjin petrol iaitu 998 cc serta 12 injap DOHC 1KR-DE2 l3 yang terdapat pada semua kereta Perodua terutamanya Daihatsu dan Toyota.  Enjin Axia iaitu 1.0 liter mempunyai 2 pilihan iaitu transmisi automatik 4 kelajuan dan transmisi manual 5 kelajuan. Enjin 1.0 liter memberikan 66 hp (49 kW) untuk 6000 rpm, 90 NM (66 lb ft) tork pada 3600 rpm.

Menariknya, Axia menghasilkan kelajuan yang sangat tinggi ketika ECO Mode iaitu 21.6 km/l untuk manual dan 20.1 km/l untuk automatik. Sekiranya anda bergerak secara solo atau dalam 3 hingga 4 orang penumpang, anda boleh menggunakan Perodua Axia untuk penjimatan minyak yang maksimum dan keselesaan semua.

 Perodua-Bezza-1200x800

  1. Perodua Bezza 1.3 Advance

 

Jangan terkejut jika Perodua Bezza 1.3 Advance dikatakan sebagai kereta sewa murah jimat minyak yang terkenal dengan teknologi sistem ECO Idle yang berfungsi mematikan enjin secara automatik sekiranya kereta berada dalam keadaan diam dan enjin akan dihidupkan secara automatik ketika brek dilepaskan.  Perodua Bezza menggunakan enjin dual VVT-i 1NR-VE yang lengkap dengan E-AT yang berperanan mengawal transmisi kenderaan melalui Engine Control Unit secara elektronik, penggunaan bahan api yang menjimatkan iaitu kelajuan pada 22 km/l) dan pengeluaran karbon dioksida yang lebih efektif dan dikawal dengan kecekapan yang terjamin.

Perodua Bezza 1.3 Advance ini juga boleh dinaiki sebanyak 5 atau 6 orang termasuk pemandu.  Saiz bonet yang besar juga membolehkan anda menyimpan banyak barang di dalamnya ketika pergi bercuti, balik kampung dan sebagainya.

kereta vios 33

  1. Toyota Vios

Kereta Toyoto Vios yang sesuai dijadikan kereta sewa murah jimat minyak ini merupakan kereta EEV yang terdiri dari enjin dual VVT-i baru bersama indicator ECO setanding dengan penjimatan minyak atau jenisnya EEV yang berkapasiti 42l serta kecekapan penggunaan bahan api iaitu 19 km/l dan juga pelepasan karbon dioksida  yang tidak begitu banyak iaitu rendah dari 145g/km. Fungsi mengurangkan bunyi bising yang dihasilkan oleh penutup enjin juga merupakan kelebihan kenderaan ini untuk dinaiki oleh 5 penumpang.

Keenam-enam senarai kereta sewa murah jimat minyak di atas boleh anda dapatkan di Klezcar.

.

Klezcar | Kereta Sewa Murah Jimat Minyak

Klezcar adalah sebuah perkhidmatan kereta sewa terbesar di Malaysia yang menyediakan pelbagai khidmat dan servis berkenaan kereta sewa.  Menjadi pilihan ramai dan dikatakan kereta sewa murah jimat minyak, Klezcar telah dikenali di seluruh Malaysia dan mendapat permintaan ramai bagi mereka yang ingin mengurangkan kos minyak walaupun menyewa kereta.  Kereta sewa murah jimat minyak bajet ini mempunyai pelbagai jenis model kereta yang ditawarkan sebagai kereta sewa untuk kegunaan anda semua. 6 jenis kereta sewa daripada kereta sewa murah jimat minyak yang Klezcar tawarkan adalah seperti Perodua Axia, Bezza, Toyota Vios, Honda City, Myvi dan Iriz.

Tahukah anda kereta sewa Klezcar yang sangat murah serta jimat minyak ini boleh anda dapatkan dengan kos yang lebih rendah untuk jangka masa yang panjang?

.

Kereta Sewa Klezcar Murah

Kereta sewa murah dari Klezcar ini sangat berpatutan dan mampu milik. Untuk pengetahuan anda, bukan sahaja orang berada mampu menyewanya, tetapi juga golongan sederhana dan juga mereka yang berpendapatan rendah. Kereta sewa murah di Kuala Lumpur dan semenanjung Malaysia ini sangat berbaloi dan murah didapatkan.

.

Kereta Sewa Klezcar Jimat Minyak

Kebanyakan jenis model kereta sewa yang ditawarkan oleh Klezcar jimat minyak dan menjimatkan anda. Anda tidak perlu membayar lebih dengan pilihan kereta sewa murah jimat minyak dari Klezcar ini.  Nasib baik anda membuat pilihan bijak dan berbaloi bersama Klezcar! Jangan tersilap untuk mendapatkan kereta sewa murah jimat minyak di seluruh Malaysia.

 .

Diskaun Untuk Sewa Jangka Masa Panjang

Kereta Sewa Klezcar membuka peluang untuk anda sewa kereta dalam jangka masa yang pendek atau panjang iaitu secara harian, mingguan dan juga bulanan.  Sekiranya anda menyewa dalam tempoh yang panjang, anda akan mendapat diskaun atau potongan harga bagi penjimatan yang lebih.

.

Kebaikan Menyewa Kereta Sewa Klezcar

Selain dari harga sewa kereta yang murah dan jimat minyak,  kereta sewa murah Klezcar boleh dipandu secara jarak dekat mahupun jauh.  Yang penting, anda harus kembalikan kereta sewa Klezcar pada masa yang telah ditetapkan dalam tempahan yang anda lakukan sebelum ini. Terdapat beberapa kebaikan memandu kereta sewa Klezcar.

 .

Kemudahan Penyelenggaraan Dan Pembaikian Sepenuhnya

Sekiranya anda mengalami masalah teknikal atau kerosakan kereta, terus maklumkan kepada pihak Klezcar kerana mereka menyediakan penyelenggaraan dan pembaikian sepenuhnya kepada kereta sewa yang anda pandu.  Anda tidak perlu risau untuk membawa kereta sewa ke kedai repair kereta lain dan macam-macam lagi.

 .

Chaffeur Dan Pemandu Kereta Sewa Klezcar Disediakan

Kereta sewa Klezcar turut menyediakan perkhidmatan Chaffeur atau pemandu kereta bagi anda yang inginkan pemandu untuk kemudahan dan kesenangan anda. Mana tahu, anda rushing untuk ke airport, seminar dan sebagainya, inilah masanya untuk anda menyewakan kereta sewa beserta dengan pemandunya sekali.

 .

Kualiti Dan Jenis Kereta Sewa Klezcar

Kereta sewa Klezcar yang ditawarkan adalah pelbagai jenis dan kebanyakannya amat murah serta jimat minyak.  Kereta sewa murah jimat minyak ini juga sangat berkualiti dari segi enjin, keadaan kereta dan sistem pemanduannya.  Ia juga mempunyai ciri-ciri keselamatan untuk semua pengguna bagi mengelakkan berlakunya masalah yang tidak diingini.

 .

Sistem Tempahan Yang Mudah dan Efektif

Anda boleh membuat tempahan dengan mudah dan efektif dimana Klezcar telah menyediakan sistem tempahan secara online yang boleh anda tempah hanya dengan atas talian sahaja. Anda tidak perlu walk in dan boleh menjimatkan masa dan tenaga anda kerana semua boleh dilakukan dari laptop atau handfon anda sahaja.

.

Sesuai Untuk Pelajar Dan Semua

Sama ada anda sudah bekerja atau merupakan pelajar, kereta sewa Klezcar amat berbaloi untuk anda dapatkan dan ia bersesuaian dengan bajet anda yang rendah.

 .

Jom Dapatkan Kereta Sewa Klezcar Murah Jimat Minyak

Ramai pengguna yang memerlukan kereta sewa memilih Klezcar sebagai kereta sewa terbaik mereka sepanjang masa. Siapa yang tidak mahu jimat minyak dan membayar dengan harga yang lebih rendah? Anda boleh jimat lebih dengan menggunakan kereta sewa Klezcar yang murah dan berpatutan yang menjadi pilihan ramai ini.  Jom tempah kereta sewa Klezcar segera!

 .

Tempahan Segera klik sini, berikan nombor telefon dan lokasi anda, boleh juga membuat tempahan online di  https://www.klezcar.com .

.

Email    :   enquiry@klezcar.com

Website:  https://www.klezcar.com/

Talian hotline : 1300-88-4040

Hubungi : 013-725 6777

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *