250717908
Cars For Everyone, Anytime & Anywhere – KLezCar
Cars For Everyone, Anytime & Anywhere – KLezCar

KLezcar: Kelebihan menyewa kereta

bannerwebsite2Assalammualaikum dan terima kasih kerana ambil masa membaca blog KLezcar.
Pernah terfikir kenapa walaupun kadar kenderaan setiap orang di Malaysia adalah di antara yang paling tinggi di dunia tetapi sektor sewa kereta bukan sahaja aktif tetapi berkembang? Mari kita lihat apa sebab-sebabnya:

 • Kereta itu adalah lebih cepat untuk sampai ke destinasi yang telah ditetapkan:
  Malaysia juga ada ramai pegguna pengangkutan awam tetapi apabila ingin ke suatu tempat yang tertentu secepat munkin dan teksi bukan lah lagi pilihan anda. Dengan menyewa kereta, anda boleh menentukan laluan anda atau mengambil laluan alternatif. Tidak seperti dengan pengangkutan awam, anda boleh dikatakan boleh pergi ke mana-mana sahaja yang anda mahu dengan kereta yang disewa.

 

 • Pelbagai Jenis Kenderaan
  Kelebihan besar menyewa kereta adalah bahawa kebanyakan agensi sewa kereta utama akan menawarkan pelbagai jenis kereta untuk anda pilih untuk tempoh sewaan tertentu. Pilihan ini biasanya terdiri daripada kecil, hatchbacks ekonomi kepada beberapa SUV terbesar di pasaran, sama ada manual atau automatic. Tidak kira apa keperluan khusus anda, agensi sewa biasanya akan dapat membantu anda mencari kenderaan yang terbaik untuk keperluan anda dan untuk tempoh sewa yang dikehendaki.

 

 • Jimat wang minyak
  Kelebihan besar memandu kereta sewa dan bukannya kenderaan peribadi adalah anda boleh memilih untuk menyewa kenderaan yang jimat minyak untuk perjalanan jauh. Sama ada anda membuat pilihan untuk menyewa kenderaan berkuasa diesel untuk memaksimumkan manfaat perjalanan, atau anda membuat keputusan untuk menyewa hibrid, agensi sewa akan dapat membantu anda mencari kenderaan untuk memaksimumkan faedah yang anda akan lihat dari penjimatan dalam kos bahan api. Sebelum mendaftar untuk sewa, pastikan anda mengesahkan jenama dan model kenderaan agensi itu sebelum menyewa.

 

 • Dapatkan Kenderaan yang sesuai
  Kelebihan sewa kereta ialah anda boleh menyewa kenderaan yang sempurna untuk hanya apa-apa situasi khas. Sama ada anda memerlukan van mini untuk membantu mengambil semua anak-anak anda dan rakan-rakan mereka untuk lawatan khas atau perkhemahan, atau kereta yang lebih eksotik untuk membantu membuat hari khas yang lebih istimewa, mendapatkan kereta sewa untuk majlis itu akan membantu menjimatkan wang dalam jangka masa panjang. Ramai pengguna tidak menemuinya bahkan hal ini dapat menjimatkan kewangan disebalik terus membeli sebuah kereta khusus untuk pemanduan seharian mereka. Dengan bergantung pada agensi sewa kereta untuk membantu mengisi keperluan ini, anda akan dapat untuk membuat sebahagian besar majlis istimewa anda tanpa menanggung hutang jangka panjang atau tanggungjawab untuk membeli kereta.

 

 • Projek imej yang dikehendaki
  Sama ada anda menghadiri sebuah sekolah tinggi atau perjumpaan kolej atau mahu untuk membuat kesan yang sempurna semasa mesyuarat perniagaan, satu kelebihan yang besar menyewa kereta adalah bahawa anda boleh projek apa-apa imej yang anda mahu tanpa perlu melabur dalam  kenderaan mahal untuk jangka masa panjang. Dalam banyak kes, orang akan mula membentuk tanggapan mereka terhadap anda bermula dengan kenderaan anda. Tidak ada cara yang lebih baik untuk meningkatkan imej ini untuk keperluan jangka masa pendek daripada menyewa sebuah kereta yang sesuai dengan imej yang anda inginkan. Sama ada anda mahu muncul dengan kereta model terkini atau kenderaan mewah, menggunakan agensi sewa kereta,  anda membantu dengan hanya mencapai imej yang dikehendaki.

 

 • Mengelakkan haus dan lusuh pada Kenderaan Anda
  Kelebihan besar kereta sewa ialah pengguna mengelakkan haus dan lusuh pada kenderaan mereka sendiri ketika memandu sebuah kereta sewa. Selain mengelakkan penggunaan kilometer yang tinggi pada kereta anda sendiri, anda juga boleh menyimpan wang tambahan dengan menyewa kenderaan untuk perjalanan dengan lebih cekap daripada anda guna sendiri kereta, lori, atau SUV. Untuk perjalanan yang panjang, ini boleh menjadi simpanan keseluruhan yang besar apabila ia datang untuk memaksimumkan bajet anda secara keseluruhan untuk perjalanan.

 

 • Elakkan Penyelenggaraan Kereta
  Kebanyakan pemilik kereta dan lori tidak melakukan penyelenggaraan kereta, apatah lagi membayar orang lain untuk melakukannya pada kereta mereka. Jika penyelenggaraan tidak dikemaskinikan, maka kegagalan dan kerosakan boleh berlaku yang mengakibatkan kehilangan penggunaan kereta dan bil membaiki boleh menjadi mahal. Kelebihan besar kereta sewa adalah bahawa pengguna tidak perlu bimbang tentang mendapatkan penyelenggaraan selesai pada kenderaan. Agensi sewa kereta menjaga semua penyelenggaraan di antara pelanggan, jadi pengguna hanya perlu bimbang tentang meletakkan gas atau minyak petrol di dalam kenderaan itu. Bagi mereka yang menyewa kenderaan dalam tempoh yang lebih lama, agensi sewa kereta biasanya akan memberikan tempoh masa untuk membawa kereta untuk diservis atau untuk bertukar-tukar dengan kenderaan lain yang mempunyai penyelenggaraan yang sentiasa dikemaskini.

 

 • Jangan Risau mengenai Break-Downs/rosak dalam perjalanan
  Walaupun kebanyakan agensi sewa kereta utama menjaga kereta mereka dalam keadaan yang baik, pelanggan secara amnya tidak perlu bimbang tentang kenderaan sewa anda jika ia rosak. Sekiranya kenderaan anda rosak, semua agensi sewaan kereta utama akan menyediakan anda dengan arahan mengenai siapa yang dipanggil untuk membantu. Jika kereta itu tidak boleh dibaiki dalam tempoh masa yang singkat, agensi akan menyediakan anda dengan kereta lain tanpa dikenakan bayaran tambahan. Ini membantu memberi pelanggan ketenangan fikiran bahawa mereka boleh bergantung kepada agensi sewa kereta untuk menjaga apa-apa isu yang tidak dirancang yang mungkin timbul semasa tempoh masa kontrak sewa mereka.

Wah banyak juga manfaat apabila kita menyewa kereta, jika ada ingin mengetahui lebih lanjut atau ingin mendapat lebih info tentang syarikat ini sila hubungi kami secepat mungkin.

KLezcar: Kelebihan menyewa keretaklezcar kecik

Hotline (24 jam) : 1300-88-4040
Online booking : www.klezcar.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *